Hvem er vi?

Med over 25års erfaring er Sune Sport Norges fremste eksperter på bane og banedesign. Vi tilbyr komplette løsninger fra planlegging til montering og ferdigstillelse. Vårt erfarne team har en bred erfaring for hva som skal til for at du skal få en bane som passer dine behov. Sune Sport har hatt flere prosjekter over hele landet. Uansett om du er helt i startfasen eller trenger bistand for å redesigne et eksisterende anlegg, er vi her for å hjelpe deg med å realisere din drømmebane. Kontakt oss i dag, og la oss sammen skape en spennende discgolfopplevelse som vil glede spillere i mange år fremover!

Ta kontakt her


Hva er discgolf

Idretten startet i USA på 1960-tallet – like etter at frisbeen (disc) ble oppfunnet. Det finnes over 14048 (2022) discgolfbaner rundt om i verden, og sporten har hatt en vekstrate på rundt 15% globalt de siste 10 årene. I Norge har antallet baner mer enn doblet seg i løpet av de siste 5 årene og det finnes nå over 600 baner totalt. En stor del av discgolfens appell kommer av at det er enkelt å sette i gang. Det er en sport som alle kan drive på sine egne premisser. Discgolf er en moderne idrett som kombinerer mosjon, sosialt samspill og glede av den omkringliggende naturen.


Discgolf en idrett for alle

Discgolf (også kalt Frisbee) har vokst fra en marginalhobby til en populær sport blant mennesker i alle aldre. Idretten er i stor vekst over hele verden. I Skandinavia er det mer enn 2000 discgolfbaner. Sporten appellerer til alle. Både barn i skolealder og eldre kan spille discgolf og ikke minst kan de gjøre det sammen. I tillegg rekrutterer discgolf mange som har sluttet med annen aktiv idrett som vil ha en ny spennende fritidsaktivitet. Spillet er lett og forstå, rimelig å delta på og veldig engasjerende.
Det grunnleggende prinsippet i discgolf er svært likt tradisjonell golf. I discgolf er imidlertid kølle og ball erstattet med golfdiscer som kommer i mange former og vekter med forskjellige egenskaper. I stedet for et hull i bakken, er målet i discgolf en metallkurv. Den spilleren som bruker minst antall kast i løpet av runden vinner.

Discen (Frisbeen)

I motsetning til tradisjonell golf hvor man  trenger kostbart utstyr for å komme i gang,  så trenger man i prinsippet bare en frisbee i discgolf.  En disc koster fra 130–290kroner.
Discene er delt i tre hovedkategorier:
• Putter.
• Mellomdistanse.
• Driver.


10 grunner til å etablere en discgolfbane

 1. En discgolfbane er et prisgunstig anlegg.
 2. En discgolfbane passer for alle, uansett alder eller kjønn.
 3. En discgolfbane kan settes opp i de fleste områder.
 4. En discgolfbane engasjerer.
 5. Discgolf er en svært rimelig aktivitet. Du trenger i prinsippet bare èn frisbee som koster 130-250 kroner.
 6. Utstyret er tilnærmet vedlikeholdsfritt.
 7. Mange personer kan benytte banen samtidig.
 8. En god og utfordrende discgolfbane tiltrekker seg spillere fra hele regionen.
 9. En discgolfbane er ideell for aktivitet i skolen og nærmiljøet.
 10. Discgolf er en livslang hobby.

Her finner du de fleste baner i Norge:


Designprosessen

Et profesjonelt banedesign er en viktig faktor for å sikre en langvarig aktivitet.

Discgolf er på sitt beste når hullene krever forskjellige kasteteknikker. En bra discgolfbane har en variasjon på lengde, form, vegetasjon og høydeforskjell, om mulig. Vi tar også med estetikk i tankene når vi designer, dette for å sikre en hyggelig spilleopplevelse. Med denne tilnærmingen vil området bli tatt i bruk på best mulig måte i henhold til avtalt plan. Som kunde hos oss vil du få det beste ut av din discgolfbane.

Når vi designer en 9-hulls bane bruker vi normalt 2-3 dager. 18-hulls bane er som regel designet innen 4-6 dager. Dette er avhengig av nivå på banen.

Et banedesign består av 3faser:

 • Evaluering av prosjektet/befaring
 • På plassen banedesign
 • Karttegning.

Før selve banedesignet vil vi gå igjennom med en person som er kjent på området. Målet er å ta hensyn til områdets terreng, vegetasjon, grenser og annen bruk. Etter dette vil vår designer begynne å stikke ut hull. Når designeren er ferdig med å stikke ut hull, vil de ta en gjennomgang med ansvarlig for området for godkjenning. I den siste fasen vil teesigns og infoboard bli tegnet opp. Dette sendes så til korrektur og godkjenning før de trykkes.


Tenk Sikkerhet

Sikkerhet er en essensiell tanke når man designer en discgolfbane. Bruken av hele området tas med i betraktning i et design. Eventuelle sikkerehetskonflikter blir godt merket på banens skilting. På hvert hull blir de eventuelle konfliktene spesifisert på teesignet. Målet med en profesjonell banedesign er å få en discgolfbane som er sikker og utfordrer spillere på flere nivåer. Vi går alltid igjennom med deg som kunde om hva dine ønsker og hvilken brukergruppe banen skal henvende seg til. Discgolf blir ofte spilt på områder hvor det er annen aktivitet; turgåere, hundeluftere eller annen idrett. Discgolf er en lavterskelsaktivitet og dette fører med seg spillere med et variert nivå som vil bruke banen. Dette er noe vi tar hensyn til ved et banedesign. En golfdisc er et raskt, flyvende objekt som kan forårsake skade o den treffer mennesker eller andre objekter. Man kan aldri helt utelukke at dette kan skje, men ved et profesjonelt banedesign så vil man minimere denne risikoen drastisk. Det er viktig at hullene ikke går på kompromiss med sikkerheten. Når vi designer en bane så tar vi hensyn til bruken av hele området.

Designprinsipper
 • Kurven skal ikke monteres for nære en lekeplass, gangvei eller bygninger ettc
 • Kasteretningen blir lagt slik at «sleivkast» ikke utgjør noen stor fare
 • Hullene planlegges med minst mulig kryssing av gangveier. Dette gjøres bare hvis det er god oversikt
 • Hullene planlegges uten at de krysser hverandre

Sikkerhets-instruksjoner står forklart på informasjonsskiltet og hvert teeskilt.

 • Regler, hensyn og etikette er forklart på infoskiltet
 • På teesignet som står plassert ved hvert utkastfelt, får man forklart ev. sikkerhetskonflikter på det spesifikke hull

Hva trengs av utstyr

Kurv

Kurven er den avgjørende delen for en kvalitets bane.

Spesialdesignet for Norske forhold, tilbyr våre permanente kurver robusthet for alle sesonger. Godkjent av PDGA (Professional Disc Golf Association), garanterer de høyeste internasjonale standarder. Med en varmgalvanisert og pulverlakkert finish, kombinerer våre kurver slitestyrke med estetikk. Kurvene våre er produsert i Europa for best mulig kvalitet.


Teesign

Et teesign forteller avgjørende informasjon om hullet og gjør spillet til en mer behagelig opplevelse.
Grafikken blir printet rett på en 3mm aluminiumsplate, noe som gjør at denne ikke kan plukkes av.
Våre skilt er laget med en holdbar struktur og galvaniserte ramme noe som gjør at dette kan stå ute i all slags vær, året rundt.
Trykk er ikke inkludert.


Infoskilt

Infoskiltet er som regel det første som møter deg på en discgolf bane. Dette vil gir brukeren en god oversikt over banen og regler.Flere bruker også å displaye sponsorer som har finansiert banen her.
Våre skilt er laget med en holdbar struktur og galvaniserte ramme noe som gjør at dette kan stå ute i all slags vær, året rundt.
Trykk er ikke inkludert.


Innova Course Concept

L64 Discgolf Solotion

DiscGolfPark

Handlekurv